Inot Sincron - Un dialog despre Fotografie. Fluid, personal si fara imagini.
 
Voicu Bojan
 
 
 
Prima pagina
Povestea cartii
Descarca fragmente din carte
Comanda
Comanda

 

 

Despre autor

   
 

Bill Jay si-a început cariera în Anglia, unde a fost primul director al departamentului de fotografie din cadrul Institutului de Arte Contemporane, precum si primul editor al revistelor Creative Camera si Album. Dupa ce a studiat cu Beaumont Newhall si Van Deren Coke la Universitatea din New Mexico, a fondat programul de Studii Fotografice din cadrul Universitatii de Stat Arizona, unde a predat cursuri de istorie si critica fotografica vreme de 20 de ani.

Bill Jay a publicat peste 400 de articole si este autorul a peste 20 carti de istorie si critica fotografica. Printre cele mai semnificative titluri se numara: Cyanide and Spirits: an inside out view of early photography; Occam’s Razor: an outside in view of contemporary photography; USA Photography Guide;; Negative/Positive: a philosophy of photography sau Sun in the Blood of the Cat.

Fotografiile i-au fost frecvent publicate si expuse, inclusiv cu prilejul expozitiei sale gazduite la Muzeul de Arta Moderna din San Francisco. Revista Album si alte scrieri pot fi rasfoite pe www.billjayonphotography.com. Bill Jay s-a stins din viata în 2009.