Inot Sincron - Un dialog despre Fotografie. Fluid, personal si fara imagini.
  David Hurn (Magnum
in dialog cu Bill Jay 
   
Prima pagina
Povestea cartii
Povestea cartii
Descarca fragmente din carte
Comanda
Comanda

 

 

David Hurn

David Hurn si a dobândit renumele international ca fotograf profesionist în registre dintre cele mai diverse ale bransei. Ca fotograf de stiri, si a „ascutit coltii“ sub aripa lui Michael Peto la Agentia Reflex. A devenit curând liber profesionist, documentând evenimente majore, precum Revolutia Maghiara, pentru reviste si ziare importante din întreaga lume, între care Life si The Observer.

A continuat, apoi, cu fotografia de platou, ocupatie datorita careia va lucra, pentru o scurta, dar profitabila perioada, ca fotograf de moda pentru Harpers, The Telegraph si Jardin des Modes.
Marea sa dragoste ramâne, însa, eseul vizual. A onorat numeroase angajamente în sfera a ceea ce numim astazi „moduri de viata alternative“, deseori în colaborare cu scriitori straluciti precum Nell Dunne si Irwin Shaw. Aceste eseuri sunt cele în virtutea carora va atrage atentia celei mai prestigioase asociatii fotografice din lume, Magnum Photos, Inc. Va fi invitat sa devina membru cu drepturi depline al acesteia în 1967.

În 1970, David Hurn a pus bazele Scolii de Fotografie Documentara din Newport, Tara Galilor. Din 1990, decide sa se ocupe, din nou, exclusiv de fotografie, realizând din proprie initiativa o serie de eseuri majore menite deopotriva publicarii si expunerii. În 1999, Muzeul National al Tarii Galilor i a acordat un loc central în cadrul expozitiilor prilejuite de trecerea în noul mileniu.