Rasinari 18-21 februarie 2010

 

 
Istoric
14-17 oct 2010
18-21 feb 2010
1-4 oct 2009
19-22 feb 2009
25-28 sep 2008
15-18 mai 2008
7-9 martie 2008
 

Si a fost editita a 6-a. Si a fost foarte bine. Din vechea trupa au fost prezenti Ioana Rusu, Cipri Ortan si Liviu Faur (si sotia lui, Ana la o cina). Alaturi de ei au venit Iuliana Manaila, Alina Butuliga, Marcian Enache-Poti si Razvan Pleteriu. Am facut ce am stiut noi mai bine si ce facem de obicei la f9 – adica am vorbit despre fotografie din toate directiile posibile.

Baietii au fost in mare forma: Mircea a vorbit despre importanta relatiei dintre subiect si fotograf, iar Gicu a insistat pe importanta gindirii in proiecte, dupa care a facut un interesant exercitiu de editare. Ufo a incercat sa convinga pe toata lumea ca intre pat si baie putem gasi n potentiale subiecte fotografice, iar eu (Voicu) am incercat sa prezint ceva despre ideea de portret, un slide de peste 100 de imagini presarat cu numeroase dileme referitoare la limitele acestui concept

Am schimbat pe alocuri formatul seminarului, am avut mai mult timp liber de plimbari pe dealuri, am acordat mai mult timp analizei de portofolii si discutiilor libere care se intindeau mereu pina la 2, 3 noaptea. Alina a cistigat premiul pentru cele mai abil plasate intrebari, iar Razvan a reusit sa impresioneze juriul cu niste portrete surprinzatoare. Asa ca s-a ales cu un premiu pentru cel mai bun portofoliu si care poate fi vazut aici. Fiecare dintre cei prezenti a avut fotografii cistigatoare, am invatat multe unii de la altii. Eu cel putin, am venit acasa mai motivat, mai pus pe munca. Ba chiar m-am impiedicat de doua subiecte grase undeva intre pat si baia de serviciu. Ufo are din nou dreptate – e timpul sa deschidem ochii.

Multumiri tuturor celor care ne-au acordat incredere. Va asteptam in toamna, la editia nr. 7! Va fi un party, vom sarbatori cifra perfecta.